Mites d'aliments #1


Fa uns dies vaig fer una entrada sobre els ous i el seu mite del dolents que arriben a ser per a la nostra salut cardiovascular, el qual gràcies a diversos estudis que vaig enllaçar a aquella entrada, es va desmitificar. Bé doncs a partir d'ara faré aquesta secció en la qual tractaré mites sobre diversos aliments o dietes.
Avui començarem amb el mite del dolent que són els alvocats per a les dietes.

L'alvocat és una de les poques fruites la qual la seva composició nutricional principal és el greix, enlloc de carbohidrats. Això confereix a una elevada densitat energètica, arribant als 690kJ/100 grams. La major part dels seus greixos són monoinstaurats, pel qual el seu efecte sobre la salut no sorprén. També conté una exepcional quantiat de micronutrients, els quals se solen tractar de vitamines i minerals, i la fibra que aporta també s'ha de tenir en compte.


Fins fa relativament poc no hi habia una evidència significativa que la relacionés amb la obesitat, així que no es podia dir molta cosa al respecte. Per sort, es va desvelar un estudi anglés: "Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Suvey", amb els quals es va analitzar l'efecte de l'alvocat sobre la dieta. Amb l'investigació, es va arribar a la conclusió de que menjar l'alvocat augmentava la satisfacció i la sacietat, i que reduïa la resposta insulinémica després de l'apat.


Així doncs, veiem que és un aliment excel·lent i que té una gran varitetat de receptes diferents per a fer, 100% recomanable per a qualsevol dieta.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Com obtenim l'energia dels aliments?