Mites d'aliments #2


Resultat d'imatges de carn roja

Avui tenim una nova entrega de mites sobre els aliments; en aquest cas tractarem el tema de la carn i el càncer, veurem si es verídic o si no es per a tant, ja que en aquest cas, és un fet que la carn en molta medida pot produir un càncer.
La OMS va fer un comunicat on esmentava aquest tema de la carn i el càncer, on es basava en l'estudi de la seva agència especialitzada amb el càncer, la IARC. Aquesta agència va dir que el grau de càncer que pot arribar a tenir la carn procesada és de grau 1, mentre que la carn roja grau 2A.



El grau 1 s'utilitza quan hi ha suficient evidència de carcinogenicitat als humans, mentre que el grau 2A s'aplica quan hi ha evidència de carcinogenicitat limitada. Per al consum de carn i la probabilitat de que produeixi càncer se sol parlar del risc relatiu d'entre un 10% i 30%, i de riscos absoluts menors del 5%.

Actualment no hi han novetats significatives del tema, ja que desde fa uns anys la evidència s'ha solidificat bastant, sobretot per la carn processada, encara que també se segueix insistint en que el risc es petit i que s'hauria de consumir molta quantitat. Concluint; es pot consumir carn, però amb certa moderació.

Aclaracions:

Carn roja:
Es considera carn roja tota la carn de mamífers, com per exemple porc, boví, etc excepte la de conill.

Carn processada:
Segons la OMS, la carn processada: "qualsevol tipus de carn que ha estat transformada amb sal, curació, fermentació, fumat per millorar el gust i preservar l'aliment". En aquest altre estudi, es descriu la carn processada com a "Processed red meat included sausages, hot dogs, salami, ham, processed meat cuts, liver paté, and blood sausage".


Comentarios

Entradas populares de este blog

Com obtenim l'energia dels aliments?

Mites d'aliments #1