Ous. Dolents en molta quantitat?


Imatge relacionada
Els ous són uns aliments que en major o menor medida, a tots ens agrada, tenim fàcil accés a ell i és un bon aliment per a varies dietes, al tenir una gran varietat de bons nutrients. La seva part dolenta ve quan parlem de problemes cardiovasculars, al contenir gran quantitat de colesterols i greixos.
Amb els últims anys s'ha suavitzat molt més el tema, abans es va arribar al punt d'estar a punt de prohibir-lo.
Respecte al risc cardiovascular, s'han fet molts d'anàlisis en funció de com afecta al risc cardiovascular, pero no s'han obtingut resultats efectius. En primer lloc s'ha demostrat que no afecta al nivell de colesterol en la sang de la majoría de persones, aqui un estudi que ho demostra.
En segon lloc, és molt més pràctic saltar-se el pas intermig del colesterol i analitzar directament el que diuen els estudis respecte a la seva relació amb les enfermetats cardiovasculars.


El problema dels antics estudis epidemiològics es que no aïllaven l'efecte i la possibilitat de que altres aliments també podrien haver influenciat. Es a dir, que l'augment de risc podia estar causat tant com per l'ou, com per un beicon, un café, etc.

Aquest factor va desapareixer quan la metodologia d'aquestos estudis es van perfeccionar, degut al detall de tenir en compte els altres aliments. Va ocórrer de de forma més espectacular amb el famós i masiu estudi realitzat en 1999: " A Prospective Study of Egg Consumption and Risk of Consumption and Risk of Cardiovascular Disease in Men and Women".

Per altra banda, també hi ha un anàlisi realitzat al 2009 "A comparison of egg consumption with other modifiable coronary heart disease lifestyle risk factors: a relative risk apportionment study".
Es calculava que limitant la quantitat de ous consimts, en el millor dels casos i per a la majoria de la gent, es reduiria un 1%.

Imatge relacionada

Com a conclusió podem traure que això és un mite més, ja que com ens han ensenyat els estudis i les seves respectives hipòtesi, consumir molts d'ous no et portarà a problemes cardiovascular, potser una obesitat si, al contenir gran quantitat de greixos. Però, com tot, no cal abusar, simplement mantenir-ho regulat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Com obtenim l'energia dels aliments?

Mites d'aliments #1